Voor de bescherming tegen externe aangroei van mosselen, oesters, kokerwormen, wieren en andere soorten fouling aan de aanzuigkorven van uw bluswatersysteem, is de Pac-Cop essentieel Door deze aangroei is een goede werking van uw stationaire bluswatersysteem niet meer gegarandeerd.

De Pac-Cop is speciaal ontwikkeld voor elk object in water waar fouling zich aan kan hechten. Met behulp van de Pac-Cop krijgt fouling geen kans door het gebruik van twee of vier (stervorm) zwakstroom-elektroden.

HOE WERKT DE PAC-COP
Het systeem is gebaseerd op elektrolyse; twee sets bestaande uit twee speciale koperstaven vormen samen een elektrolytische cel. Wanneer de cel onder stroom wordt gezet, komen koperionen vrij van de cel. Door de beweging van de ionen in het water wordt een wolk van koperionen geproduceerd onder en om het object. Hierdoor wordt de aangroei van zeepokken of mosselen geremd. Door de ionenwolk wordt een milieu geschapen waarin afzetting door micro-organismen sterk wordt tegengegaan. Het systeem is niet afhankelijk van het soort materiaal dat beschermd moet worden; niet alleen metaal, maar ook kunststof en hout worden beschermd. De vrijkomende stoffen hebben geen schadelijke effecten op het milieu. Het systeem behoeft weinig onderhoud.

In de meeste situaties kan het systeem moeiteloos worden ingezet. Het stroomverbruik is minimaal, hierdoor kan ook met een kleine batterij of een zonnepaneeltje het gewenste vermogen worden geleverd. Het systeem is beschikbaar als een compact systeem dat op elke korf kan worden aangebracht. Bestaande uit een viertal elektroden in een rek dat om de buis van de korf wordt geklemd, worden de elektroden op de juiste afstand aangebracht.